Być może jestem trochę sentymentalny ale włożyłem w swoim czasie dużo serca i wysiłku w promowanie tej spółki na forum, zbyt dużo aby po zrealizowaniu bądź co bądź zysku ( choć mógł być trochę większy ) powiedzieć wszystkim "a teraz mam was gdzieś" . to nie w moim stylu.Dlatego tez będę co pewien czas tu zaglądał. choć chyba nie tak często jak kiedyś. Zawsze mam jakiś scenariusz rozwoju spółki ale później następuje czas weryfikacji. Na razie trudno się zorientować dokąd zmierza spółka i do wyników kwartalnych IQ trudno się będzie zorientować. Przede wszystkim porównanie wyników rok do roku pokaże czy "wpisowe" czyli inaczej frycowe zapłacone hipermarketom dało rzeczywiście pożądane rezultaty Druga sprawa to dopuszczenie akcji należących do Banków. Według poprzedniej wersji nie należało się tego bać i myślałem,że to zostanie załatwione z porozumieniem po rozsądnych cenach.Teraz myślę,że jest to wielka niewiadoma i trzeba poczekać do komunikatów w tej sprawie. Następny problem to obniżka kapitału i o ile. Cena nominalna 1zł była swoistą kotwicą oraz podstawą różnego rodzaju rozliczeń np obligacji zamiennych na akcje.
Obniżenie tego nominału bardzo to wszystko pokomplikuje. Na pewno spółka jest nadal atrakcyjna dla drobnych skubaczy ze względy na ponad 2,5% różnicę sąsiednich poziomów cenowych. Niewątpliwym wzrostem ryzyka jest spadek poniżej poziomów 50gr a następnie 45 gr. W tej sytuacji najbliższe mocne wsparcie to poziom 35-38groszy.
W najbliższym okresie nie zamierzam robić na tej spółce nic gdyż angażuję się mocno w KOV ze względu na systematyczny wzrost wydobycia gazu na Ukrainie (4 krotnie rok do roku a na ten rok perspektywa dalszego podwojenia wyniku) Myślę,że za 2-3 miesiące zacznę znowu powoli się angażować . Pozdrawiam starych bywalców tego forum a w szczególności Ciebie Moi , Arczito, Mirka , Krisa
i innych.