Z raportów finansowych CFG za lata 2019-2022:
Od momentu "nowego rozdania w CFG" na same wynagrodzenia i usługi obce przeznaczono ok. 15 mln zł. Mam pytanie - NA CO PRZEZNACZONO TE PIENIĄDZE I CO SIĘ Z NIMI STAŁO?
Nie pytałbym, gdybym widział efekty ponad 3 letnich prac w Spółce. Po ponad 3 latach akcjonariusze dostali jedynie ACSa, który pierwotnie miał wyjść na koniec 2020 roku. Co więcej powiedziano nam, że gra była dokładnie przetestowana. Jaki jest stan faktyczny:
- Gra została pogrążona przez oceny na poziomie 63% i "zespół" 3 miesiące po premierze nie potrafi poprawić błędów (w sumie prawdopodobnie już odpuścili a komunikacja na steam z developerami woła o pomstę do nieba).
- Osoby które grały 40-100h wystawiają negatywne recenzje pomimo, że sama gra im się podoba natomiast błędy uniemożliwiają im czerpanie przyjemności z rozgrywki (ogromna ilość takich recenzji).
I co dalej, gdzie są gry? Ile lat jeszcze mamy czekać? W Q2 znów będzie strata? Do kiedy wystarczy gotówki na prowadzenie działalności?
Nawet ciężko opisać w kulturalnych słowach sytuację, w której znaleźli się obecnie akcjonariusze (którzy czerpali informacje z materiałów publikowanych przez Spółkę oraz oficjalnych raportów finansowych - np. w raporcie za 1 kwartał mamy bodajże 12 gier planowanych do wydania w 2022 roku - po 7 miesiącach wydano .... DWIE).
Ten wpis nie jest żadnym pytaniem, bo pytania o tę Spółkę w ciągu ostatnich 6 miesięcy padało wielokrotnie, natomiast Pan Prezes (mam wrażenie) nie udzielił poważnej odpowiedzi na te pytania (i proszę nie odsyłać do Spółki bo jakoś ostatnio nie widziałem żadnych aktualności na stronie a PLW jest głównym akcjonariuszem i głównym decydentem).
Pisze to sobie od tak, do wiadomości akcjonariuszy PLW bo na żadną poważną odpowiedź nie liczę