Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Lekkie spadeczki!

Tak kolego, zanim skończyłem pisać swój post, Ty zdążyłeś dopowiedzieć.

Dodam jeszcze jedną, być może ciekawą rzecz. Ponieważ z racji wykonywanego zawodu, jestem blisko branży transportowej, to mogę coś niecoś powiedzieć na ten temat.

Transport ze wschodem bardzo się ograniczył, jednak zdecydowana większość polskich przewoźników przerzuciła się na zachód i dobrze sobie radzą. Jeżeli się porozmawia z właścicielami dużych firm transportowych, to nie boją się o przyszłość. W ostatnim czasie odnotowują coraz więcej zapytań od firm zachodnich na usługi transportowe. Bardzo dużo firm odnowiło tabor, dobierając dodatkowo nowe ciągniki. O kondycję i płatności tych największych jestem spokojny.

Jedyną obawą są płatności średnich i małych firm, które w pierwszej kolejności płacą za: wypłaty kierowców, za paliwo i serwisy drogowe, US + ZUS, a dopiero potem reszcie, w tym Ubotowi. Biorąc pod uwagę, iż pieniądze za swoje usługi dostają po 2-3 miesiącach, nie należy cię dziwić, że UBOT ma tyle należności przeterminowanych.

Tutaj kłania się jakość polityki fiskalnej Ubota, na ile sobie pozwalają na te przeterminowania i jaką mają ściągalność.złych długów.

Od września do połowy grudnia, transport będzie się miał dobrze, więc i Ubot powinien trochę pieniędzy odzyskać. Zobaczymy jak wejdą w 2015 rok.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
UBOATLINE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.