Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: LEASCO 2019

No to przykre, że są tacy, których spółka przeżyła. Chyba, że już jej nie ma bo już 28go stycznia 2020 mogła przestać istnieć. Ponieważ wyczekałeś Orion z powrotem na forum do tej daty to pewnie masz wiedzę o dalszym istnieniu spółki. Zgadza się?

No jak sprzedawałem akcje koło 4-5 gr już pod koniec jej obecności na Bond Spot to miałem mieszane uczucia bo nikt specjalnie nie wywalał tych akcji. Nie bylo paniki jakiejś. Ponadto gdzieś tam byla informacja, że Kondzielnik kupił akcji za 3.000.000 PLN. Nie wiem do dzisiaj o co chodziło z tą transakcją, bo takie celowe podpuchy to się na wigu przy znaczących obrotach opłaca publikować, żeby osiągnąć efekt spekulacyjny, a to było na Bond Spot. Potem spółka spadła na 1-2 grosze i okazalo sie, ze te 2,5 mln akcji sprzedalem slusznie. Cos tam jeszcze na pamiatke sobie odkupilem i to w przypadku moim tyle.

Myślisz, że ktoś jeszcze pamięta o tej spółce. Moim zdaniem ktoś pamięta, bo zobacz, że jest wykreślony adres, na samo miasto jako siedzibę. Takie zmiany to jest ekwilibrystyka w dziedzinie prawa. No trochę może przesadzam, ale nie dużo. Ja kiedyś 3 miesiące robilem zmianę w KRS z adresem. Odrzucali mi wniosek, nie o wykreślenie całkowite adresu, ale o zmianę. Żeby zmienić adres spółki musiałem wydać na prawników i notariuszy ponad 1000 PLN. W sprawie zmiany adresu w mojej sp. z o.o. trzeba było zrobić jakiś okrągły stół z telekonferencjami między notariuszem a prawnikiem. Leczylem się potem po tych zmianach. Przeziębilem na maksa od biegania między krs i parkingiem oraz wydalem na to te kosmiczne pieniadze.

Tak więc po skutecznym wykreśleniu adresu widze, że tam ktoś bardzo mocny w tej legendarnej spolce dziala. Człowiek z ulicy takiego majstersztyku nie zrobi. Wielu prawnikow nie ma nawet pojecia, ze mozna adres wykreslic. Moze nawet 99% nie ma o tym pojecia.

A kto tam jeszcze byl? Góral zdaje się i Dziki. Większość postradała zmysły tutaj więc może być, że z izolatek nie pozwalają im pisaać, albo coś. Snickersa tylko dostają i tyle. Także tak.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.