Tak Berek wiem o co chodzi . Wybierając bardzo selektywnie spólki musze brac pod uwagę że nie może to być spólka jednego sezonu i miec zdrowa sytuacje finansową Jej wartośc w momencie zakupu jest nizsza niż wartośc likwidacyjna .Chociaz spólek jest dużo to cięzko o taką która jednocześnie zarabia i zwieksza swoją wartosc wewnętrzna i po mojej sprzedazy dalej bedzie ją zwiekszac bo ktoś kupi na okres dłuższy i nie zamierza się z nią rozostawać . Niestety czasami bywa tak że jest ona na tyle tania że własciciel decyduje się zdjac ją z giełdy Dla inwestora przykra sprawa bo wie że jest dużo wiecej warta a wezwanie jest za średnią z 6 miesiecy Tutaj mamy fudusze które nie pozwoląna zdjęcie z giełdy.
Poniewaz wątek jest Leading diagonal a są osoby które pszyszły tu ze mna z Marvipolu na którym można byłozarobić z dołka 3,2 na 12 zł . Problem taki ze inwestycja trwała 1,5 roku i na każdej spólce kupionej w marcu można było zarobic 300% . Dlaczego tak długo i tak słabo . Problemem była mojasłaba wiedza na temat fal. Sadziłem ze jak była pierwsza to musi byc trzecia a jak nie trafie na szczyt w trzeciej
https://invst.ly/vdz7g to sprzedam w piątej która jest po trzeciej .Kogą to obchodzi ze oscylatory wyprzedzajace rynek nie dawały sygnału kupna a trend główny to spadkowy i dopiero leoding diagonal diagonal informuje rynek o zmianie trendu .
Dzikii temu fala C wydawała sie trójka z zasiegiem 9 zł . tak nie było to długie budowanie nowego trendu w leading diagonal który w pierwszym okresie jest korekta ABC tak jak w przypadku Transpolonii .