Witam !!!
Co do emsji to po raz kolejny raz chciałbym podzielić się przemyśleniami ......dlaczego na przykład 10 zyla a nie 5 czy 2 ?????
Ktoś merytorycznie to uzasadni ???
Wątpię i to bardzo !!!
Dla spółki im większa cena emisyjna tym więcej kasy w spółce ......dalej , emisja jest już ze tak powiem przyznana tylko takie żuki jak my nie wiemy o tym , ponieważ kurs jak rakieta szedłby do góry a to niebezpieczne na tym etapie ......patrz rok temu !!!
Żaden poważny inwestor nie będzie teraz zbierał z rynku ponieważ kurs również wystrzeliłby w górę , takie sprawy załatwia się poza sesją !!!!
Tutaj następuje powolna akumulacja przez inwestorów którzy posiadają akcje nie przez graczy , gracz kupi 10 % i wywali stąd fajne korekty się robią i dobrze , w miarę upływu czasu i wzrostu kursu takie wahania ustąpią - patrz Mabion
Mają rok z kawałkiem i oglądać będziemy coś takiego jak na MDG , CERTUSIE rok temu lub 11 BIT obecnie i to teraz jest właściwy moment do zajęcia pozycji - pieprze już o tym tak od 5-7 zeta .....he he he
Przecież rok temu z nieudolnym zarządem bez bardzo dobrych informacji które już znamy było 30 kilka zeta !!!!
Któryś raz z rzędu obserwuje i dobieram jak mam wolne środki , korekty i żenujące wpisy typu uciekłem przed zwałką he he he .....boziu to ile on miał akcji , jak patrzę na wolumen dzienny , który nierzadko jest mniejszy od stanu moich akcji !!!!!
A transakcji było 50 !!!!!!
Osobiście zarobek rzędu 5 k dziennie mnie na tej spółce teraz nie interesuje , lub jak kto woli strata 10 k przy korekcie mnie nie załamuje uzbroić się w cierpliwość i kibicować zarządowi w realizacji celów ....
Nie po to p.Wesołowski dał sygnał , powiedzieć wprost nie mógł , nikt nie jest nieomylny że przyszłość to innowacje i stopa zwrotu niewyobrażalna .......
I wiem to podskórnie , tak samo czułem na Onico z 20 na 60-70 , Mabionie z 12 do ceny obecnej że Braster to numer 1 w tym roku
Niech każdy kieruje się swoją intuicją , lecz nie róbcie z siebie debili ........krzycząc gniot , zwała , balon itd.
Mieliśmy takiego malkontenta - golasa OLO , zawsze żle , itd itd itd ....... miesiąc dwa i zapomniała o nim historia i pewnie gdzieś indziej gdzie mógłby zarobić na innej spółce podepnie się przy kryzysie i pisać będzie podobnie ....
Dlatego powtarzam to są tylko moje przemyślenia tak samo jak moje są pieniądze które zainwestowałem i mój będzie zysk lub strata .......życząc udanych inwestycji i trafionych wyborów ....
Pozdrawiam .....