Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  23,35 zł , zmiana od tamtej pory: 27,62%

Re: kurs PLN

Udział w rynku walut z regionu po wyłączeniu euro jest pomijalny? Kiedys liczyłem około roku temu i wyszło mi, że z pominięciem PLN i Euro, pozostałe waluty odpowiadają w sumie za 40% przychodów Answear. W tym spory udział miała Hrywna, chyba około połowy, Więc pozostałe waluty to około 20% przychodów. Postaram sie na dniach potwierdzić tę wielkość. A że kurs Answear jest rozczarowaniem... a no jest. Również dla mnie, choc wciąż jestem na małym plusie. Zobaczymy co będzie po jutrzejszych wynikach i po wynikach za Q1 20 maja. Uważam, że jełśi Answear trwale wejdzie w rentowność, to jest szansa na 30 zł pod koniec maja. Po osiągnięciu trwałej rentowności PRM, po spadku stóp procentowych i wzroście konsumpcji, widzę szansę na zysk netto w 2025 roku rzędu 70-80 mln zł. Takiego wyniki kurs nie może ignorować.
A co do koniuktury: to nie jest tak, że recesja musi się zdarzyć. Może być spowolnienie, niekoniecznie recesja. Cykl cyklem, ale zdarzały sie całe dekany bez recesji. A technicznie (podobno, bo sam ekspertem w tym nie jestem) na GPW mieliśmy bessę od maja 2024 od maja do połowy stycznia. Więc cykl koninktury został nakarmiony. Poza tym powtórzę - spokolnienie gospodarcze (nawet recesja), nie oznacza automatycznie recesji światowej.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ANSWEAR 3,47% 29,80 2025-09-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.