Dnia 2015-04-14 o godz. 09:53 krispek napisał(a):
> Chyba wszyscy zauważyli co działo się w arkuszach kupna/sprzedaży. Po obu stronach pojawił się ogrom zleceń co doprowadziło do wysokiego obrotu. Być może było to spowodowane bardzo dużą zmiennością, spadek od rana -20% później wzrost do close dnia ubiegłego i znowu zjazd. Ludzka panika i euforia. Drugie wyjście to takie, że więksi gracze postanowili zawrzeć transakcję w obrocie giełdowym, przy okazji wykorzystując słabość małych ciułaczy i łapać w ten sposób dobre ceny.
Ja zauważyłam. Bardzo dziwne to było. Podejrzewam, że to były zlecenia tej samej osoby/osób bo wcześniej arkusze były pustawe (zwłaszcza arkusz sprzedaży - nie było chętnych do sprzedaży, obroty były mizerne). Nie bardzo wiem o co chodziło w tej akcji ale chyba nie o sprzedaż po jak najniższej cenie. :))) No by gdyby ta osoba/osoby chciały sprzedać akcje to nie ustawiały zleceń w arkuszu sprzedaży tak, żeby przestraszyć ewentualnych kupujących. Dla mnie to był skup ale mogę się mylić. Dzisiaj zostało parę zleceń w arkuszach ale gro zniknęło. Naganiacze ucichli. Nadal niewiele kumam. :)))
Ps. Masz zamiar kupić akcje Agtesa?