Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  284,00 zł , zmiana od tamtej pory: -48,10%
LPP miało zyski na poziomie 40 MLn PLN 20 lat temu . W 2007 roku mieli kapitalizacje już 3.5 MLD PLN przy zyskach nadal w okolicach 40-50 mln Rocznie . 15-16 MLD kapitalizacji osiągneli w 2013-2014 roku gdzie zyski roczne w 2013 siegały miedzy 400-500 mln PLN.

LPP wypłaca dywidendy ale małe miedzy rokiem 2013 - 2018 były poniżej 1 % . Największa procentową dywidendę wypłacili w 2010 roku było to 4 % , obecnie wypłacaja dywidendy na poziomach ponizej 4% vs cena rynkowa.

Także porównując LPP do SCP --jesli chodzi o dywidendy to jest niebo a ziemia --- SCP ma szanse zarabiać tyle ile LPP juz w sumie zaczyna to robic, bo nie można zapominać że LPP też zaczynało skromnie i żeby osiągac wyniki 400 MLN + zysku potrzebowało dekady. Dlatego naprawqde dziwi mnie ten sceptycyzm --Kilka mld PLN kapitalziacji to SCP należy sie jak PSU BUDA---a nie mam wątpliwosci ze SCP stac na zarabianie MILIARDÓW PLN i przekazywanie tych MILIARDÓW pln swoim akcjonariuszom dziski ich kolejnym projektom które beda komercjalizowane.

Zobaczcie takie ALLLEGO -- było warte nawet 100 MLD PLN, a ich zyski w latach 2018 -2019 kręciły sie miedzy 270 mln PLN - 420 mln PLN rocznie 2021 1 MLD PLN -- z wycena rynkową MAX 100 MLD PLN .

teraz maja wycenę 30 MLD PLN --- i za 3 qw 2022 roku pokazali STRATE 2.2 MLD PLN.

Ja nie mam watpliwosci ze SCP może w przyszłosci kosztować GRUBE miliardy $ --- bo Miliardy PLN kapitalziacji to JUZ powinny być , i jak juz wpomniałem Należy im sie to jak PSU BUDA po komercjalizacji PCR/ONE , przed komercjalizacja BacterOmic , oraz kolejnymi projektami nad którymi zaczynaja dłubać ---A kto wie co jeszce wymyślą jesli chodzi o rozwój firmy -- PCR/ONE to dopiero Pierwszy Milowy KROK w rozwoju firmy , bedą inne nie mam co do tego wątpliwości , bo wierze w to co mówią prezesi, ponieważ JUZ udowodnili że warto im zaufać.
  • Kurs Autor: ~Zumba
  • Re: Kurs Autor: ~Czytelnik
  • Re: Kurs Autor: ~otco
  • Re: Kurs Autor: ~Akcjonariusz
  • Re: Kurs Autor: ~Czytelnik
  • Re: Kurs Autor: ~Wz
  • Re: Kurs Autor: ~Wz
  • Re: Kurs Autor: ~Adison
  • Re: Kurs Autor: ~Otco
  • Re: Kurs Autor: ~Alfie
  • Re: Kurs Autor: ~zdechnieszDziś

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SCPFL 0,55% 147,40 2025-11-28 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.