"Wiemy też, że w opinii akcjonariuszy ( czyli m.in. naszej ) wyłączenie prawa poboru w stosunku do tych akcji jest ekonomicznie uzasadnione i leży w najlepszym interesie Spółki, co szczegółowo uzasadnia opinia Zarządu"
ja juz tutaj z takim stwierdzeniem sie spotkałem wczesniej przy emisji bodajze 350k akcji po 175 na łebka dla pana kk i pani akn co z tego wyszlo raczej nic a poznie jeszcze sciema z funduszem luksemburskim i zmiana "strategii" co kilkanascie miesiecy to normalka w tej spolce wiec trzeba sie przyzwyczaic :)
historia lubi sie powtarzac jednak ja licze ze tym razem ta emisje wezmie jeden podmiot liczacy sie na rynku nie jakis nowy vice który jest do wynajecia, jedyne co mi przychodzi na mysl jak go widze to agent tomek... Jednak trzeba przyznac zakladka zarzad robi wrazenie szkoda ze nikt za nich nie chce dac nawet 60 gr... ja tez w cv moge sobie wpisac kilkanascie podmiotow pytanie tylko czy w kazdym z nich stowrzylem EVA.
taka emisja kasy nie przynosi wcale a ''ekonomicznie uzasadnione i leży w najlepszym interesie Spółki" bedzie można powiedzieć jedynie wtedy gdy wezmie te akcje jakas rozgarnieta instytucja.
gdy emisje pojdzie w swiat (bez przekroczenia progu 5%) to nawet nie ma o czym rozmawiac bo historia naszej gpw uczy po co robi sie takie emisje.
a co do dalszej przyszłości to w moim przekonaniu bedzie kolejna emisja po kase bo trzeba bedzie z czegos zyc... ale to tylko moja subiektywna opinia bo sa tez inne formy finansowania, a terazniejsza emisja mam nadzieje ze bedzie to premia dla nowego solidnego partnera.