Szanowny inwestorze,
Primo: jeśli ukończą 2 fazę dla esketaminy to tutaj będzie wystrzał ponad 100,
Secundo: Salmex kolejne rejestry i rozpoczęcie sprzedaży w Niemczech, powinno 40 przebić. Potwierdzeniem będą wyniki początku sprzedaży w skandynawii.
Tertio: Prawdopodobnie 2 kolejne innowacyjne leki rozpoczną w tym roku fazę kliniczną. W prawdzie ryzyko jest tu większe, ale w przypadku powodzenia kolejny wystrzał. Popatrz na Selvitę, co się działo jak rozpoczęli I fazę kliniki. Fakt, że tam podpisali umowę parteringową. Celon nie chce tego robić na tym etapie, bo liczy na większe umowy :)
Quatro: już powyższe mnie przekonuje, a więcej nie chce mi się pisać, wszystko co wydarzy się ponadto będę traktował jako dodatkowy bonus.
Ja kupiłem akcje Celonu niestety powyżej 35 PLN, ale traktuję to jako okazję życia. Niemniej jednak liczę się z ryzykiem, że nie wszystkie kliniki wypalą, bo tematy trudne. W Selvicie dla Sel24 w I fazie był zgon pacjenta, a to szczególne dla leków onkologicznych jest niestety prawdopodobne ze względu na bardzo zły stan pacjentów biorących udział w badaniu. Na pocieszenie trzeba dodać, że przy Esketaminie potencjalne ryzyko niepowodzenia jest bardzo małe. Potencjalnie każda umowa po 1 lub 2 fazie dla danego leku może opiewać na kwoty od kilkudziesięciu do kilkuset milionów USD..
A Ty teraz o przysłowiową złotówkę się targujesz... czy na pewno zdążysz zakupić?