Wszystkie Twoje punkty, od 1 do 5 są pozbawione sensu. Inwestuję w spółkę TELGAM, zupełnie nie interesuje mnie to jak nazwiesz branżę w której działają. Jeżeli będą teraz świadczyć tego typu usługi budowlane, to niech świadczą. Interesują mnie ich zyski a nie to, czy dostarczają usługi internetowe czy sprzedają światłowody. To Ty tutaj w tym momencie bajdurzysz. Nie jest nigdzie powiedziane co, komu ani za ile sprzedadzą. To, że Tobie się wydaje, że coś sprzedadzą, jest zupełnie nic nie warte. Może sprzedadzą to co mówisz, ale może sprzedadzą coś innego i dowiemy się tego i ja i Ty z oficjalnych komunikatów, a nie z kryształowej kuli niejakiego Freddiego. Więc trzymaj się tego co wiadomo, a nie wprowadzaj ludzi w błąd. Oboje wiemy, że sprzedadzą coś, ale nie wiemy co. Może być jak mówisz, że część z Jasła, może być tak jak ja mówię, że kawałek infrastruktury. Czepianie się porównania w oparciu o to co spółka robi, podczas, gdy jej kapitalizacja wynosi ledwie kilkanaście milionów i każda okazja na zarobienie większych pieniędzy, nawet jeżeli wiązałaby się z kompletnym przebranżowieniem, jest tak słabą formą erystyczną, że głowa mała. Porównanie jest jak najbardziej dobre. Jeżeli dostanę za tydzień info, że telgam od teraz jest spółką budowlaną sprzedającą infrastrukturę światłowodową, co zwiększy ich przychody o 200-300%, to otwieram szampana.