Powtarzaj sobie co chcesz. Jest to już 19 edycja konkursu.
Co znaczy kopiuj wklej? Że wymieniłem sponsorów i partnerów? A muszę wszystkich znać na pamięć?
Powtarzam: konkurs by się odbył, bo miasto nie jest głównym organizatorem. W zasadzie z samym konkursem nie ma wiele wspólnego. Rola miasta ogranicza się do całej otoczki konkursu, o czym właśnie napisałem i co ty akurat kwestionujesz, a to jest właśnie ten element, o którym podjąłem ten wątek.
Miasto stołeczne Warszawa pełni rolę współorganizatora i fundatora nagród w XIX Międzynarodowym Konkursie Pianistycznym im. Fryderyka Chopina, a także aktywnie angażuje mieszkańców poprzez bogaty program wydarzeń towarzyszących, takich jak koncerty, wystawy immersyjne, premiery filmowe i multimedialne instalacje w przestrzeni miejskiej i domach kultury.
Pomnik Chopina w Łazienkach właśnie wpisuje się w program otoczki konkursu i jak widać Rafałek trafił kulą w płot, tak jak w swoim klipie na temat konkursu, który z konkursem miał tyle wspólnego, że na wagonach metra pojawił się napis "Chopin" a na podłodze namalowali cud co przypomina klawiaturę i ludzie po niej depczą.