Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  15,50 zł , zmiana od tamtej pory: -54,32%

Re: Kto tak śprzedaje na potęgę?

Możesz mieć rację ale wg mnie:
- nie będzie emisji 1mln akcji - to max kapitał docelowy, po co im 15mln zł (jesli uplasowaliby to po 15zl)?? ale jak tak zrobią to znaczy ze sa pazerni (ja uwazam, ze nie są i jak juz to nie bedzie nawet polowy tego)
- jesli ktos duzy mialby teraz sprzedawac aby objac po 10zl to musi to byc ktos kto ma duzo akcji
- duzo akcji (nie wiem, 20-30tys szt) tutaj to nikt raczej nigdy nie zebral bo obroty byly tu mizerne do tego tygodnia (poza kilkoma sesjami po debiucie i w sierpniu22)
- duzo akcji tutaj to ma tylko ktos kto bral udzial w rundzie pre-IPO a ona byla po 10 zl - czyli po co sprzedawac cos co kupilem po 10zl za 15zl aby z powrotem odkupic po 10zl - chyba ze ja czegos nie łapie
- spekuły tu jakoś nie widze bo duzo transakcji na male pakiety, raptem kilka powyz. 1000 akcji
Pamiętajmy, że ktoś sprzedaje na potęgę ale też na potęge ktoś po te 15-16zl kupuje i bedzie trzymał

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SDSOPTIC 1,14% 7,08 2025-10-29 15:35:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.