Ja czekam. Jeśli fundusze sprzedadzą to pewnie ja też . Jeśli nie sprzedadzą to dokupie. 90 procent ? No dość dużo . Jak by były tak małe szanse to chyba by się nie wychylali z tym wezwaniem. Choć taka trochę uwaga i pytanie bo w sumie o ile oglosisz już wezwanie to już go nie odwołasz i musi się to przeprowadzać to samo zawiadomienie i okres od zawiadomienia do ogłoszenia wezwania do niczego chyba nie zobowiązuje. Nie ma chyba żadnych przewidzianych prawem konsekwencji . Choć z drugiej strony jeśli by tak było to można by to wykorzystywać do łatwych manipulacji rynkiem. Oglaszasz zamiar zgodnie z ustawą a potem po prostu stwierdzasz że zmieniły się plany. Póki nie oglosiles nie musisz deponować środków na to wezwanie nie musisz ponosić żadnych kosztów. Muszę pogrzebać jak to jest naprawdę. Prawo obowiązuje rok dopiero jeszce nikt nie wycofał się między zamiarem a wezwaniem ale ciekawy jestem uregulowań w tej kwestii. Co jeśli nie dostaną zgody ? Przeprowadza wezwanie bezskuteczne czy nie ogłoszą wezwania . Jeśli nie oglosza to znaczy że można dowolnie manipulować rynkiem takimi zawiadomieniami o zamiarze .