Widzę że 'lop' zna się na branży... Podobno rzeczywiście koniunktura w I kw. jest dobra, pewnie powinni wreszcie zarobić. Ale ... Czy są w stanie tak ułożyć firmę aby zarabiać w kolejnych kwartałach kiedy znowu przyjdzie dołek - bo zawsze w tej branży przychodzi? Aby cena akcji wróciła na poprzednie poziomy musi i giełda się uspokoić i indykpol musi wreszcie stać się choć trochę przewidywalny - obecnie każdy kwartał to zagadka i niepewność, a to wyklucza wzrosty. Przydałoby się też wreszcie usłyszeć o strategii - od kilku lat kręcą co pół roku nowy pomysł: hurtownia w Niemczech, restaracje, ekspansja na Ukrainę, na Rosję, na Słowację, na Rumunię, Indykpol International (to było dobre !!!), wytwórnia pasz - a w sumie nic chyba nie wyszło ....
Co do forwardów to chyba jeszcze się zaksięguję na minus, choć jak widziałem w raporcie to część z nich mieli w jenie (co jest ciekawą i jednak orientalną, żeby nie powiedzieć głupią i nieodpowiedzialną strategią) a ten do złotówki się osłabił w I kwartale (czyli na tym nawet zarobili), tak więc nie powinno być źle.
Fajna firma ale jakby trochę się miotała wokół siebie dookoła i szukała swojej drogi. Ja mam raptem kilka walorów i czekam na wzrosty do 60 zł - bardziej dla satysfakcji niż dla kasy.