Te wpisy nic nie wnoszące są żenujące, ale niech piszą - taka praca :)
Ja ze swojej strony dziękuję "~inwAndrzejewski" za pomoc, wyjaśnienia i kilkugodzinne rozmowy telefoniczne. Jeszcze raz dziękuje w imieniu własnym i pozostałych osób,które mam nadzieję, że w chwili sprawdzenia - która nadchodzi nie wycofają się. Liczę też po cichu, że są osoby które obserwują i poprostu upoważnia SII do działania bez wysyłania SMS lub maila lub same zapiszą się na walne, pojadą i swój sprzeciw wyrażą w trakcie walnego. Nie można wykluczyć, że jakiś fundusz ma 3,5%, lub poprostu akcjonariusz ma 2% akcji 5 takich osób to 10%. A aby zablokować to co aktualnie ogłosili niezbędne jest ok 21,7 % przy założeniu że właściciel + jego ludzie (mający do 5% bo byliby jawni) mają aktualnie 65% i zagłosują przeciwko nam malutkim. Niestety nie wiemy ile w ciagu ostatnich lat skupili i trzymają po np rodzinie znajomych itd naturalnie nie przekraczając 5%.
N moje jest to do zrobienia - tylko abyśmy my jako ci najmniejsi nazbierali min ok 11% i będzie dobrze.
Teraz czekamy na SII - mają ładnie opisać co i jak dalej włącznie z szablonami upoważnień, bo jak Marek zauważył człowiek jest wygodny i lubi jak ma wszystko na tacy. Mało kto lubi coś sam wyszukać sprawdzać itd - mało kto ma na to czas.
Ja niestety też czasu mam niewiele - dlatego proszę wszystkich, którym zależy na wyrażeniu swojego zdania dot obecnej sytuacji aby w najbliższym czasie postąpili tak jak zasugeruje stowarzyszenie. Oni chcą nam pomóc - ale my sami również musimy chcieć aby nam pomogli.