Forum Zakładanie firmy

Re: Kroczek po kroczku jak założyć firme od podstaw.

Zgłoś do moderatora
Chińczyk załatwia jeszcze formalnoości typu sprzedaż barku, cesja umowy dzierżawy terenu, a barek jeszcze pracuje jako chińska kuchnia, jak zobaczyłam tą kuchnię - to nie potrafię zrozumieć jak udało mu się przejść SANEPID. Choć się na tym nie znam i nie wiem zupełnie jakie są wymogi, ale z higieną niewiele to ma wspólnego. Czy mogę liczyć na informację czego właściwie oczekuje Sanepid - wiem że ma to być działalność bez przygotowania posiłków na miejscu (przynajmniej oficjalnie - bo czasem będzie trzeba coś prostego podpichcić). Wydrukowałam sobie ustawę o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, ale ten język prawników (!)- coś strasznego. Bardzo chętnie wykorzystam wiedzę Pokrewnych Dusz, które już przeszły linię startu.