Dnia 2023-08-17 o godz. 14:03 ~Spokojny napisał(a):
> I jakie bajki jeszcze tutaj napiszesz ? Długi nie są problemem jeśli po drugiej stronie firma ma aktywa do ich spłaty, a tutaj bez problemu te aktywa są, dlatego spłacono przed terminem obligacje. Widać, że już bez pardonu próbujecie zdemolować kurs spółki, ale wasze krętactwa zostały już zgłoszone do prokuratury.
Nie trzeba było długo czekać wywołując prokuraturę. Cały wczorajszy dzień tam spędziłem będąc szczerze zdziwiony wezwaniem. Prokuratura i nie tylko (KNF i UOKiK również) jest bardzo zainteresowana osobami związanymi z Compremum i samą spółką. Jest kilka tomów segregatorów z aktami. Pytano mnie o umowy między mecenasem Szymańskim i Panem Raubo dotyczące pożyczek z możliwością zwrotu w akcjach. Musiałem kopie tych dokumentów czytać cały dzień i odpowiadać na szczegółowe pytania. Tak mogę to krótko opisać nie będąc prawnikiem. Lista osób w kolejce na przesłuchanie jest długa, byłem drugą osobą przesłuchiwaną. Z charakteru prowadzonego przesłuchania można jednoznacznie wywnioskować, że spółka i osoby z nią związane od dłuższego czasu są monitorowane przez odpowiednie organy.
Czy wcześniej na forum opisywane sytuacje i przekazywane informacje potwierdzą związek z manipulacjami mecenasa Szymańskiego poprzez podstawione osoby, w tym przypadku wymienianego w umowach Pana Raubo?
Czy właśnie o tę sytuację chodziło osobą piszącym tutaj o wielkim WOW, które niebawem się wydarzy?
Życzę wszystkim udanych inwestycji i spokojnych ostatnich dni wakacji.