No cóż, chyba jestem podobnego zdania. Obecnie jestem na tej inwestycji na zero, a trzymam te akcje już chyba ponad rok. Długo to i krótko, zależy od punktu widzenia. No i też jestem niepocieszony, bo jak napisał Piotr, były spółki, które zimą dały zarobić lepiej. Oczywiście taka analiza wsteczna nie ma żadnego sensu, bo ta jest znana, a liczy się przyszłość, która jest nieznana.
Moim zdaniem najbliższej jesieni będziemy mieć niezbyt korzystne warunki makroekonomiczne. Sądzę, że w tym czasie szeroki rynek i WIG nie będą rosły lub będą korygowane. Później, może na wiosnę, spodziewam się odbicia.
Teraz, jak zachowa się kurs PCC Exol? Oczywiście tego nie wiem. Niemniej jednak nie bardzo widzę teraz inne, z jednej strony dające zarobić, a z drugiej bezpieczne od strony fundamentalnej inwestycje. A zatem, jeśli kurs się nie zmieni to będę trzymał, jeśli istotnie spadnie (poniżej 2,5zł) to dokupię, jeśli bardzo istotnie wzrośnie (powyżej 15zł), to sprzedam. Chyba Ameryki nie odkryłem.
A teraz ... wykopuję gawrę i udaję się w sen zimowy. Mam nadzieję, że jak się obudzę na wiosnę to świat będzie piękniejszy, a kurs PCC Exol mnie miło zaskoczy.