Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2 552,00 zł , zmiana od tamtej pory: 16,38%

Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 19

Zamykać ze stratą przy 10-30 pkt? A co, jak rynek zawróci?
Ja miałem 100 pkt straty na kontrakcie w zeszłym roku w wakacje, zresztą o tym pisałem, ale to było tylko na jednej sesji rano po niższym otwarciu, gdzie był punkt zwrotny a potem poszło w górę. Nie dość, że odrobiłem 100 pkt to urosło potem jeszcze 100 pkt i zamknąłem. Straciłem czas, ale nie pieniądze. Miesiąc czasu to zajęło.
Nie obracam się jak wielu z was z prędkością światła w ciągu dnia, bo nie wiem, gdzie i czy się przekręcać, bo można pomylić się mocno. Przykładowo, dziś książkowo po otwarciu od razu poszli lukę zamykać (co najczęściej się zdarza po otwarciu górą), ale po wykasowaniu porannej luki ruszyli na północ. Gdyby się przekręcił, to bym błąd zrobił. Dlatego od rana nie robiłem niczego.
Żałuję, że zamknąłem w piątek kontrakty na Allegro, w to miejsce dołożyłem L na FW, bo uznałem, że będą lepiej płatne. Nie przewidziałem jednak, aż takich dużych wzrostów na Allegro.

Zapowiada się jutro poprawka, może w mniejszej skali. Z rana może jakaś korekta będzie mała.
Jeszcze Nikkei niech wróci powyżej 40k i sky is the limit. :)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.