zobaczymy termi, co przyniesie ta korekta, jeśli w ogóle będzie kontynuowana. :).. Przydałby się jakis spadek o ok. 10% i jeśli nie pojawią się problemy na wsparciach to będzie mozna znów dokupić akcji pod kolejna falę wzrostów.
Ten kwartał był dla mnie najlepszy w skali wielu lat i inestowaniem w same akcje spółek z wig20 osiągnąłem 25% zysku. Ale mam sporo uwag do jakości i techniki zarabiania, bo wystarczyło któreś akcje zostawic i nie bawic się w zygzaki, transakcje i nabijanie kasy maklerom.
Przykładowo był moment, że miałem 3000 akcji CCC po śr. 117zł.. MIałem też momentami 20.000 akcji Cyfrowego polsatu po 21,50-22zł., że nie wspomnę o posiadaniu 5 tys akcji KGHM poniżej 60zł., 5000 akcji PKN poniżej 60zł., 15 tys. PKOBP poniżej 23zł., że nie wspomnę o spółkach ENERGA czy ENEA, które jednak poddawały się sporym wahaniom i tu zygzaki było rozsądne. Bawiłem się zygzakami zamieniając jedne akcje na drugie i zbierając nadwyżki do skarbonki. A wystarczyło zostawić w spokoju pozycję i zamykac pod koniec tego miesiąca:).
Ale jednak człowiek poddaje się negatywnym nastawieniom, bo do okoła straszyło jedynie spadkami.