To co przedstawił kolega gosc to tylko jego subiektywne spojrzenie , jestem przekonany że każdy ruch czy to w górę czy w dół niezależnie od tego czy jest to ruch dynamiczny czy też "gotowanie żaby po chińsku" zawsze spotka kogoś po drugiej stronie.
Na rynku giełdowym/kontraktów krzyżuje się wiele interesów , stylów działania itp.
Jeden będzie uśredniał pozycję , drugi zamykał stratną , trzeci realizował zyski , jeszcze inny działał tak jak miro a jeszcze inny po prostu uzna że skoro tak dużo już wzrosło ( lub spadło) to pora na korektę albo wręcz odwrócenie trendu.
Ja jeszcze nigdy nie widziałem takiej sytuacji żeby na FW20 arkusz zleceń świecił pustkami więc sądzę że naiwnością jest twierdzenie że przy mocnych wzrostach nie znajdzie się na tym instrumencie nikogo z drugiej strony do zawarcia transakcji.
To tyle jeśli chodzi o merytoryczną stronę postu kolegi gosc.
Co do standardów wypowiedzi to powiem tak - kultura wypowiedzi wiele mówi o człowieku.
Można mieć rację i być bogatym ale żeby być kimś trzeba mieć odrobinę chociaż klasy.
To że ktoś ma inny punkt widzenia to nie jest powód żeby go w niewybredny sposób atakować.
Piszę na tym wątku już czwarty rok i nie przypominam sobie żeby Zosia kogoś lżyła lub z kogoś się wyśmiewała...
A przypominam że jest nie tylko jedyną tu kobietą , jest również najstarszym stażem użytkownikiem tego forum.