Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Komentarz do rekomendacji

Kolego, jesteś pierwszy który co najmniej na tym forum pisze rozsądnie o tej firmie i dlatego Ci odpisuję. Oczywiście pamiętam reko Lotosu 0 PLN przy cenie chyba 8 PLN i totalnym dnie. I to reko chyba zachodniej instytucji. Nieważne...Reko to tylko subiektywne odczucie danego analityka. I niejeden nieraz się pomylił. Ten od rovese akurat napisał, że obniża cenę, bo kurs hrywny i rubla b. spada... i przeszacował różnice kursowe na -39 mln. To napewno fakt, że kursy tych walut lecą. Kurs rubla już odbija (też nieważne bo w tak silnym trendzie spadkowym nawet świnia jak spadnie z 10 piętra, to się odbije). Ważniejsze rzeczy są zupełnie inne i to nie dlatego, że ja mam te akcje i chciałbym żeby rosły (bo to też nie ma znaczenia, bo mam je od dawna). A jakie ? Pan analityk nie wczytał się w ostatni raport/sprawozdanie finansowe, gdzie opisano sposób zabezpieczania się przed ryzykiem kursowym... poprzez m.in. eksport np. z Ukrainy na Zachód, bo kurs zmienił relację na korzystną w tę właśnie stronę. Ale ważniejszym i chyba NAJWAŻNIEJSZYM JEST STRATEGIA DŁUGOTERMINOWA SPÓŁKI, a raczej jej głównego akcjonariusza. Ilość bzdur o nim wypisywana wynika oczywiście z frustracji wielu, którzy kupili wysoko, którzy go pomstują, a w duchu tak naprawdę zazdroszczą, itp.. Jednak to Sołowow kupił Opoczno po 40 PLN/1 szt.. a dziś jest 1, 5, a on tak naprawdę zwiększył udział, tylko że już w zupełnie innej spółce, która z lokalnego (akurat dobrego producenta płytek) staje się grupą i potentatem europejskim w swoje branży, która by dodać dziegciu jest akurat po kryzysie i to na początku długoletniej fali wzrostowej. A STRATEGIA DŁUGO TERMINOWA JEST OFICJALNIE PODANA przez Sołowowa, od dawna, ale rynek nie wierzy (na razie...). Ostatni komunkat spółki na dnie po otwarciu NAJWIĘKSZEJ POLSKIEJ INWESTYCJI W ROSJI TEŻ JEST ZNAMIENNY. A to tylko, ALBO AŻ są realizowane plany A PLANY SĄ GODNE POZAZDROSZCZENIA. ZAJEBIŚCIE WIELKI RYNEK(nie tylko Rosja, ale pewnie docelowo wszystkie kraje WNP) , NA KTÓRYM MOŻNA ULOKOWAĆ 30% (lub >) SPRZEDAŻY I TO RYNEK, KTÓRY CHŁONIE LEPIEJ NIŻ ZACHÓD I Z WIĘKSZYMI MARŻAMI Produkcję i jeszcze niewielu odważa się na nim grać to sztuka I WIELKI POTEnCJAŁ. ale dobra wystarczy tego wyjaśniania. O wszystkim tym informował Sołowow, a ja chcę jeszcze dokupić, ale dopiero za jakiś czas...po zasieleniu.. pozdro dla Ciebie i Twojej wiary ...:)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ROVESE -12,28% 2,00 2016-08-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.