Cena papieru z NC w ujęciu wartości całego biznesu to była aberracja - skrajnie zaniżona przez zerowe zainteresowanie
Jak ktoś "wietrzył szafę" jakoś w 2020 i potrzebował upłynnić trochę więcej papieru raz zbił kurs do okolic 80 groszy, więc było 6 baniek kapitalizacji za spółkę mającą przeszło 60 baniek zakopane w światłowodach :) oczywistym jest że negocjując cenę z Iliad kurs nie miał żadnego znaczenia
Mój research pokazuje, że niedobitki akcjonariatu SFN to najpewniej jednak nieduża liczba osób z większymi pakietami typu 30-100k akcji niż bardzo duża liczba osób z jakimiś śmiesznymi mikropakietami. Jak się postarają to upolują tą jedną brakującą osobę
Mój scenariusz bazowy to jednak obserwacja średniej 3M, obstawiam że 95% będą mieli jeszcze w marcu, ale szczerze chciałbym się mylić
na koniec w ramach ciekawostki cytat z sociali Pani związanej ze spółką jakiś czas temu:
"Kochani!
Dziękuję za gratulacje i pytania czy jestem zadowolona z transakcji SFERANET S.A. z PLAY ??
Nie jestem związana ze SFERANET S.A. już od wieeelu miesięcy.
To prawda budowałam tą firmę przez 10 lat, pozyskałam blisko 40 mln środków z UE na inwestycje. Jak widać wszystko to się opłaciło… no może nie mnie personalnie ??ale akcjonariusze powinni być szczęśliwi ??
Cieszę się, że mogłam dołożyć swoją cegiełkę do tego sukcesu. Dziękuję Boguslaw Sromek i Michal Damek za wiele lat wspólnej pracy ??"