Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,63 zł , zmiana od tamtej pory: -28,57%

Re: Kol. Pizza radzilbym uwazac na to co tutaj piszesz...

Kurs od dłuższego czasu spadał i myślisz że ja sprzedawałem ? Pierwsze akcje tej firmy kupowałem bardzo dawno już nawet nie pamiętam kiedy.

Od dwóch lat głównie akcje co jakiś czas sobie kupowałem a nie sprzedawałem ale niech sobie piszą co chcą

Dla mnie manipulowanie które by trzeba było sprawdzić to pisanie o cenie akcji po 30 gr o czym pisała Pani Ania albo rt
11 mln akcji raz 30 gr wycena 3.3 mln zł

W sytuacji kiedy spółka ma w aktywach kupione dwie nieruchomości po 5k za M2 za 4 mln zł dzisiaj każdy może sobie sprawdzić po ile chodzi M2 w Kielcach
Do tego działki wyceniane dzisiaj na 2.7 mln zł.
Do tego browar kupiony za 1.6 mln zł

Razem 8.3 mln zł samych aktywów. A Pani Ania pisała.o 30 gr ????

I rozumiem jakbym pisał przy 1 zł, że okazja.
Jaka cena od dłuższego czasu była każdy widział 50 gr dlatego pisałem że dla mnie przy takim majątku wycena 5 mln zł wydaje się bardzo niska.

Rynek to zweryfikuje kto ma rację

W ostatni raporcie widać, że spółka spłaciła kredyty pożyczki

Pisze z głowy każdy może spojrzeć

W całym 2022r. Ponad 700k plus odsetki
W 2023r. 570 k plus odsetki

Ostatnia rata poszła właśnie w 4 kwartale 2023r.

To tak jak w budżecie domowym spłacasz kredyt i od kolejnego miesiąca zostaje Ci 2k więcej w domowym budzecie

Tutaj liczby pokazują, że ponad 600k gotówki powinno zostać w całym roku.

Jak odejdzie leasing to jeszcze więcej ....

Dodatkowo sprawdźcie sobie zatrudnienie na koniec 3 kwartału i jaki koszt z tego tytułu 670k w 3 kwartale 2023r.
W ostatnim raporcie mamy informacje że spółka zatrudnia o 1.25 etatu mniej i odrazu kolejne zmniejszenie kosztów o 120 k zł czyli rocznie z 400 k co razem z brakiem spłacania rat kredytów daje ponad 1 mln zł oszczędności jak to wpłynie na wyniki czas pokaże

Ale ja kończę tutaj pisanie bo większość widzę wie lepiej....

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MAXIPIZZA 15,38% 0,45 2025-10-09 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.