Kurs od dłuższego czasu spadał i myślisz że ja sprzedawałem ? Pierwsze akcje tej firmy kupowałem bardzo dawno już nawet nie pamiętam kiedy.
Od dwóch lat głównie akcje co jakiś czas sobie kupowałem a nie sprzedawałem ale niech sobie piszą co chcą
Dla mnie manipulowanie które by trzeba było sprawdzić to pisanie o cenie akcji po 30 gr o czym pisała Pani Ania albo rt
11 mln akcji raz 30 gr wycena 3.3 mln zł
W sytuacji kiedy spółka ma w aktywach kupione dwie nieruchomości po 5k za M2 za 4 mln zł dzisiaj każdy może sobie sprawdzić po ile chodzi M2 w Kielcach
Do tego działki wyceniane dzisiaj na 2.7 mln zł.
Do tego browar kupiony za 1.6 mln zł
Razem 8.3 mln zł samych aktywów. A Pani Ania pisała.o 30 gr ????
I rozumiem jakbym pisał przy 1 zł, że okazja.
Jaka cena od dłuższego czasu była każdy widział 50 gr dlatego pisałem że dla mnie przy takim majątku wycena 5 mln zł wydaje się bardzo niska.
Rynek to zweryfikuje kto ma rację
W ostatni raporcie widać, że spółka spłaciła kredyty pożyczki
Pisze z głowy każdy może spojrzeć
W całym 2022r. Ponad 700k plus odsetki
W 2023r. 570 k plus odsetki
Ostatnia rata poszła właśnie w 4 kwartale 2023r.
To tak jak w budżecie domowym spłacasz kredyt i od kolejnego miesiąca zostaje Ci 2k więcej w domowym budzecie
Tutaj liczby pokazują, że ponad 600k gotówki powinno zostać w całym roku.
Jak odejdzie leasing to jeszcze więcej ....
Dodatkowo sprawdźcie sobie zatrudnienie na koniec 3 kwartału i jaki koszt z tego tytułu 670k w 3 kwartale 2023r.
W ostatnim raporcie mamy informacje że spółka zatrudnia o 1.25 etatu mniej i odrazu kolejne zmniejszenie kosztów o 120 k zł czyli rocznie z 400 k co razem z brakiem spłacania rat kredytów daje ponad 1 mln zł oszczędności jak to wpłynie na wyniki czas pokaże
Ale ja kończę tutaj pisanie bo większość widzę wie lepiej....