Ja byłem próbowałem pizzy i według mnie jest dobra ta pizza ale to już kwestia gustu. Każdy z nas spekuluje. Ja patrzyłem na majątek aktywa jakie mają i przepływy finansowe z działalności operacyjnej bo to pokazuje czy spółka jest dobra czy nie i na tej podstawie widze potencjał
Ty mówisz że liczby są słabe w raporcie zajrzyj do ostatniego raportu i zobacz wydatki na kredyty pożyczki rocznie spółka w 2022 roku spłaciła 700 k plus odsetki w 2023 roku spłaciła z odsetkami ponad 600k od tego roku już nie płacą bo ostatnie te raty spłacili w 4 kwartale co zresztą odrazu pokazało że mimo spłaty kredytów leasingu przyrosła gotówka na koncie.
Jak w 2024r. Spółka nie będzie musiała tego płacić to w kasie powinno zostać ponad 600k gotówki.
Druga sprawa to odeszły koszty najmu biur i lokalu kolejna redukcja kosztów
Browar się rozkręca
Zobacz na ostatniej stronie zatrudnię na koniec roku 9.5 etatu i odrazu mniejsze koszty o 120k na wynagrodzeniu razy 4 kwartały masz 480k plus 600 k które płacili na kredytach i odeszły koszty najmu pewnie rocznie lokal i biura to ponad 200k mamy 1.2 mln zł gotówki więcej w spółce
I wygląda dzisiaj, że nie tylko ja to zauważyłem
Tak samo ktoś tam pisał że idzie na 30 gr czyli wycena była by 3 mln zł czyli mniej niż wartość samych tych dwóch nieruchomości to jest według mnie manipulacja, a nie pisanie faktów popartych liczbami
Tak to widzę a decyzję niech każdy sam podejmuje i ja ostatnia decyzja jaką bym zrobił to kupował akcje po wpisach na forum nie sprawdzając raportów kwartalnych i nie robiąc analizy