Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: kochacie bardziej spółkę czy zyski?

do staruszka:
skąd wziąłes te 200% bo narazie to jest jakies 110% rok do roku a od ceny deniutu to zaledwie 50%, kurs akcji zawsze wyprzedza rozwój ( myśle że te 200% zobaczysz na koniec 2010)
i dlaczego rentowność windykacji w IV Q to niby taka porażka skory przychody w tym kwartale
były na tym samym poziomie co w poprzednich kwartałach? i o 89% lepszy niż w tym samym kwartale rok wcześniej?

do Karola:

Kredyt Inkaso: zysk 3,9mln c/z18.
Vindexus: zysk 4,3mln c/z 15
Pragma: zysk 3,8mln c/z 11,5

FFI: zysk 4,5mln c/z 21

Zysk Pragmy wzrosł tylko 15% rok do roku . vindexus spadł o 23% tylko FFI 46 % i Kredyt inkaso100% ( tu mała uwaga dane dotyczą tylko trzech kwartałów - spółka nie podała wyników za IVQ ? i ) wykazało się wysokim wzrostem , i co z tego z ew przypadku tych spółek c/z jest wysoki jak pod koniec roku może on wynosić 10?
Kredyt inkaso miało taki sam c/z rok temu i co....... cena wzrosła o 100%, (a różnica 15% to dla mnie żadna różnica), wzrost przychodów spółek jest na podobnym poziomie. Zysk netto FFI jest gorszy bo kosztowało ich otwarcie spółki w Luksemburgu -czy da ten ruch zamierzony efekt? zobaczymy

Każda z tych spółek korzysta z finansowania zewnętrznego oprócz kapitałów własnych ( które są na podobnych poziomach), tyko trzeba pamiętać ze dostęp do kredytów jet utrudniony w bieżącym roku - a FFI wyemituje(ło) 30mln obligacji - których nie spłaca się co miesiąc jak kredyt. A pakiety wierzytelności kupuje się za kasę.
Co do wywalania akcji przez prezesów - to mieli ku temu mnóstwo okazji, i mogli też przejść na główny i walnąc jakąś emisje;
nowa emisja pewnie będzie ale 2011 roku i ....
Założę się o flaszkę ze większość akcji obejmie bank który wykupił obligacje w zamian za nie.

Co do pragmy mam tylko jedno ale -> 10% akcji ma BDM( Beskidzki Dom Maklerski) który odpowiedzialny jest za wprowadzenie na główny i utrzymanie kursu powyżej 15pln ( kapitalizacja 10mln euro), ciekawe co zrobią z tymi 10% jak przejdzie już Pragma na główny?

GPPI nie zamieściłem bo porównuje orzechy kokosowe do orzechów kokosowych , laskowe muszą jeszcze urosnąć ( tu miejsce dla fanów gppi) na gppi tez jestem:).
Z pramy wyszedłęm bo ich płynność mnie wkurzała i boje sie bdm.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FASTFIN 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.