Ja tylko reaguje na twoje wpisy. Po dzisiejszym zjeżdzie o 13 PLn od max do min jakoś dziwnie zacząłeś się czepiać mojej osoby.
okey wykresy maja swój zywot ja tego nie neguje,że są impulsy i korekty a czasmi istne zwały .
Przypomne tylko ze Creotech mial 500 M kapitalziacji juz w 2023 roku . Zobacz jakie w trym czasie miał wyniki Kwartalne? SCW już potrafi miec takie przchody Kwartalnie jak creotech przez ostatnie lata, tylko że CRI jechał na stracie a SCW z 9 M przychodów potrafi już wyciagac zysk. Obecnie ma 900 M pln kapitalizacji a biegły rewidend wyliczł ze jest warta 1.3 MLD PLN.
jeśli SCW bedzxie mkjiało te 25-28 M przychodów w tym roku , zyski na poziomie 7 M pln i pzredstawiłoby plany rozwoju i dopiero robiło IPO to wycena 200 M pln nie byłaby wcale duza i założe sie ze redukcje zapisów na akcje byłyby olbrzymie. Natiomaista wieku postzrega SCW z racji juz narysowanego historycznego wykresu . Oczywiscie to tez jest wygodne dla tych duzych graczy, bo mogą wywoływać pewna presje psychologiczna typu - Przecież to już tyle urosło i grać wykresami formacjami na swoją modłe.
SCW w 2023 roku gdy była jeszce tylko cieniem obecnego SCE wyceniała sie na 50 PLN. Miała wtedy 3 MLN backlogu vs 46 MLn obecnie, a mimo tego że mieli taki marny backlog wykręcili 12 M przychodów w 2023 16 M przychodó w 2024 i pewnie ok 25 M przychodów w 2025 roku . Majac obecny backlog 15 krotnie wiekszy niz SCW mial w 2023 roku jakie może miec przychody SCW w kolejnych latach ?? wycena spółki wzorsła, ale SCW jest też zupełnie inną spólką, niz w 2023 a nawet w 2024 roku.
Nawet o czym mówie w Marcu tego roku mieli 17 M backlogu wiec te pare miesiecy też wszytko mocno potrafoiło zmienić VS 46 M baclogu obecnie . To wlasnie dlatego sa te dynamiczne wzrosty , spólka wskakuje na level wyzej to i kapitalziacja nie wynosi 50-60 M pln tylko np 200 jak obecnie . Pytanie na jaki poziom, będzie chciała spólka wskoczyc w kolejnych latach operacyjnie.
ta spólka nie ma sezonowosci , a potencjał rozwoju mogą ograniczać możliwosci operacyjne.