Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  34,00 zł , zmiana od tamtej pory: -69,41%

Re: Kilka przemyśleń

Fakt nie poruszyłem kwestii szczepionki, która jest niezwykle istotna w tej całej układance.
Będzie ona miała negatywny wpływ na wykres i cenę Biomaximy i innych walorów.
Jednak już na wczesnym etapie tej epidemii, gdy zacząłem się odnajdywać w tej historii wiedziałem, że pierwsza szczepionka będzie z USA. Mówiłem też, że na pewno nie będzie ona bezpieczna. Odradzam wam też szczerze jak i swoim bliskim jakiekolwiek szczepienie tym czymś. Nie ma takiej potrzeby. Ten wirus to nie jest Ebola. Większość naszych organizmów sobie z nim poradzi. Ja osobiście nie chcę aby wstrzyknięto mi do organizmu coś kompletnie nie przetestowanego. Do tej pory nie byłem ani antyszczepionkowcem ani fanem teorii spiskowych. Tutaj jednak pewnie nikogo nie zdziwi co napiszę. Moim zdaniem sars-cov-2 powstał w USA lub we współpracy z USA. Zarobiła głównie na tym ich cała branża medyczna i będzie zarabiać na szczepionce. Tym samym absolutnie nie dziwi mnie fakt, że połowa Polaków nie chce się szczepić, a Duńczycy się zbuntowali przeciwko obowiązkowi. Co do inflacji jeszcze. Nie wiem czy znacie (ale jeśli nie to koniecznie sprawdźcie) Tradera21. On zwrócił uwagę na fakt, że inflacja przyśpieszy pewnie wiosną gdy wzrośnie cyrkulacja pieniądza. Ze względu na gorsze czasy ludzie trzymają pieniądze w innych miejscach. Napływa kapitału widać dobrze obecnie na rynkach kryptowalutowych. Zerknijcie tam na wykresy Bitcoina i Ethereum. Zaczęła się "hossa" pompowana dodrukiem. Macie aktywa, które nie stracą tak na wartości do wiosny jak klasyczny pieniądz. Na inflacji i trzymając kasę na kontach potracicie i tak po 15-20% do wiosny ;-). Takie czasy nastały.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BIOMAXIMA -0,38% 10,40 2026-06-02 12:30:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.