Cytuje Gracza z forum CDP:
Często mnie pytacie czy można dobrze zarobić na CDR~Gracz2026-01-18 19:00IP 5.180.61.*
Cóż odpowiedź nie jest prosta. Przede wszystkim dało się zarobić jak kurs był poniżej 100 PLN teraz potencjał wzrostowy dużo mniejszy. Widać po kursie, że nie chce nawet dobić w pobliże 300 PLN. Oczywiście to wynika z tego, że do premiery kolejnego Wiedźmina jeszcze bardzo daleko. Dlatego na ten moment lepiej inwestować w mniejsze spółki o mniejszej kapitalizacji, gdzie premiera będzie wkrótce. Weźmy np. taki Iron Wolf, który w marcu ma premierę gry Sherman Commander, taktyczny tytuł przypominający taki World of Tanks, ale znacznie bardziej strategiczny. Firma z bardzo niską kapitalizacją, niskim free float, gra wysoko na wishliście z potencjałem do solidnego wzrostu w rankingach po oficjalnym ogłoszeniu daty premiery (na razie tylko ogłosili na giełdę). Już wzrosło o 25% w tydzień, a patrząc na to chłodnym okiem przed premierą jest szansa o wzrost do 5 PLN za akcję, co dałoby zysk 100%. Patrząc na parametry spółki, potencjał rynkowy produktu, bardzo korzystną umowę wydawniczą z porządnym wydawcą (gdzie kasa już od pierwszego dolara idzie do spółki), nawet te 5 PLN wydają się mocno zachowawcze. Na giełdzie tak to jest, że duże pieniądze zarabia się rzadko i to na okazjach, dostrzegając ją zanim nastąpią największe wzrosty. Kiedy pieniądze leżą na ulicy trzeba po nie sięgnąć. I myślę, że właśnie tutaj mamy taki przypadek. Na CDR teraz można zarobić lub stracić w przedziale pewnie 20% w ciągu tygodni, a na takim Iron Wolf z pewnością szansa utraty kapitału na tym etapie jest znikoma, a na olbrzymi zysk olbrzymia. Polecam samemu przeanalizować. Na giełdzie liczą się wysokie zwroty z inwestycji, a nie kapanie po 1-2%. Ale oczywiście każdy robi jak uważa.