huehue, ty się lepiej przyznaj skąd te żale do pli?
naprawdę napisałeś już setki razy to samo, że spółka nie warta jest zainteresowanie inwestorów
hehe, dokładnie tak jakby wszystkie spółki na gpw były wyceniane obiektywnie bez dyskonta czy, premii
po ilości gotówki w kasie czy, też zyskach na dziś, dokładnie tu i teraz....
to absurdalne co piszesz
do tego opinie o tomku bagińskim kompletnie nietrafione i nieprawdziwe
cyt
''Problem polega na tym, że nawet on sam widzi, że nie potrzebuje do tego Platige Films''
kiedyś miałem tę przyjemność, aby z baginsem porozmawiać i wiem, że wszystko co robi podporządkowane jest pli
projekt z dukajem to mały serial, którego pli nie maiło zamiaru robić i o to się nie starało, zresztą mało tam jest vfx
niezasadnie wydaje mi się wchodzenie do głowy tomka i robienie wiwisekcji jego mózgu jak jakiś kaszpirowski
ale, o jednym trzeba pamiętać: pan bagiński to nie zwykły najemny pracownik etatowy, a współzałożyciel obecnej grupy
platige image
do tego pełni funkcję dyrektora kreatywnego spółki oraz zasiada w radzie nadzorczej
wreszcie: jest trzecim co do wielkości udziałowcem grupy z pakietem prawie 10% akcji!
i logicznym jest, że tutaj będzie budował wartość i wykorzystywał potencjał swojego mózgu, aby w końcu kapitalizacja jego pakietu
była na właściwym miejscu
nie zgadzam się z sugestiami przedstawiającymi go jako kogoś marzącego o swoim biznesie, coś na kształt legendarnego kobyleckiego
tylko przypomnę, że ten ostatni został wyrzucony przez spółkę
tak więc, wszelkie spekulacje w kierunki baginsa są nietyczne
ostatnia rzecz to biznes grupy, nawet bez ip dobrze uporządkowana spółka serwisowa może świetnie zarabiać i również byc fajnie wyceniona, w tej branzy naprawdę jest co robić i żale gościa o nicku huehue niewiele tu zmienią
obecna sytuacja sprzyja treściom cyfrowym, poza tym pandemia nigdy nie trwa wiecznie a średnio ok 2 lat
zbudowanie pozycji do skoku w górę - dziś jest dokładnie taki czas
kapitalizacja faktycznie niska
dezawuowanie faktów niewiele zmieni, zresztą tak jak pisanie naszych postów, ale ktoś, kto nie ma akcji i nie zamierza ich mieć, przesiadujący na forum pli i piszący o tym jaka spółka jest ''be'' i bez potencjału jest gościem...mocno podejrzanym
ps> spółka ma w jakiejś nieodległej przyszłości plany przeniesienia na rynek podstawowy i wydaje mi się, że w momencie przyspieszenia tego scenariusza tutaj zaczną się dziać naprawdę ciekawe rzeczy...