Dnia 2015-08-15 o godz. 20:57 ~NC napisał(a):
> To jest bardzo prosto sprawdzić czy wydali kasę czy nie. Wystarczy wejść tu http://www.kancelariamedius.pl/pl--raporty-11 i zobaczyć czy coś kupili po 30.06.
>
> Jak widać kupili trzy portfele o wartości ok 8,5 mln.
>
> Do tego można policzyć bardzo prosto, że do spółki wpływa co miesiąc ponad 1 mln, więc jak wydadzą te 5 mln z kasy na pakiety w IIIQ i wpłynie im tyle samo co w IIQ (a pewnie wpłynie więcej) to z matematyki wychodzi, że nie ma żadnego problemu z wypłacaniem obligacji bez ich rolowania, tym bardziej przyszłorocznych wiosennych na kwoty zaledwie 1,3 mln.
>
> Wiem, że 90% wypowiadających się osób tutaj nie ma fundamentalnej wiedzy, aby coś porządnego napisać tylko piszę to co im się wydaje, a nie to co jest podane w raportach.
>
> Znam tą spółkę, mam akcję od 2012 roku jak wszyscy pisali złe rzeczy na forach, ale ja rozmawiałem z zarządem i cierpliwie czekałem- tak jak zarząd mnie zapewnił. Teraz dostaję dywidendę 8 gr na akcje, niemówiąc już jaką mam wycenę akcji KME.
Wpływa ponad 1 mln ale koszty to tez ponad 1 mln miesięcznie w II Q, nie zmienia to faktu ze progress niesamowity