Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  10,70 zł , zmiana od tamtej pory: 163,55%

Re: Już zaczynam żałować

Znalazłem chwilkę by usiąść przed kompem i wyprowadzić Cię dziewczyny na jasna stronę mocy.

Błąd pierwszy: ( już podałem) złe progi wykupu
Błąd drugi: Następny skup nie będzie po 11zł ( domyślam się ze chodzi o MCI Capital) i nie za miesiąc.
Błąd trzeci: Jeśli dojdzie tu do przymusowego wykupu to szanse niewielkie że odbędzie się on po jakichś śmiesznych cenach z 6 czy nawet 12 ostatnich miesięcy.

Argumenty:
Ad.1 Nowe przepisy
Ac.2 Potrzebne WZA lub NWZA i nowa uchwała w kwestii BB. Co do ceny przez 3 lata skupując powoli pierwsze akcji podbił cenę o 20% ( zrobił to bardzo mądrze) a teraz miałby skupić 6 mln akcji w tej samej cenie gdy zostali tu już uparciuchy z mocnym rękoma???
Ad.3 MCI to worek aktywów ja o tym wiem i Tomek też, ty możesz o tym nie wiedzieć. Różni się od normalnej spółki produkcyjnej czy np TFI tym że tu masz składniki majątku wyceniane przez samą spółkę ( albo przez zarządy spółek portfelowych) ew przez rynek jako spółki publiczne. Więc w sądzie spore szanse na wygranie bo oszacowanie majątku spółki jest bardzo proste.

Nie jestem żadnym kozaczkiem i nie mam kasy na zakupy, zrobiłem bła i kupiłem to MCI dawno temu po 0,7NANV który wtedy wynosił około 6zł. Więc dokupować nie mam zamiaru.

Jest jeszcze jedna kwestia nowy fundusz luksemburski do którego MCI a raczej PEM musi włożyć jako pierwsza sporą ilość kasy i dosyć mocno się zaangażować finansowo by dopiero potem ewentualni zewnętrzni inwestorzy finansowi dołożyli swoje. Jeśli oczywiście ma to wypalić.

Zapomnij, że skupi 90% akcji w cenie 11zł. Moim zdaniem kolejny BB bo tak będzie kupował a nie przez o.o będzie już po 12-13zł.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MCI -1,06% 28,10 2026-02-19 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.