Znam jedną taką osobę, która Ci może pomóc, już raz pomagała akcjonariuszom, walczyć o swoje.
https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=2731732&strona=2
Pamiętaj tylko, najważniejsze due diligence!
Re: Raport II kwartał 2012 Autor: leszek_ng [195.150.11.*] 2012-08-15 13:44
W takim razie, szanowny Bu, proszę Cię żebyś zaproponował plan działania dla Spółki, który będzie realny do przeprowadzenia, skoro z góry wykluczasz jakiekolwiek rozmowy z aktualnym Zarządem. Podpowiem Ci jako prawnik - zacznij od due dilligence.
Re: Raport II kwartał 2012 Autor: leszek_ng [195.150.11.*] 2012-08-15 15:48
Mogę zacząć od stwierdzenia "Nie ucz ojca dzieci robić"
Piszesz - "trzeba walczyć". Tylko, że wy reprezentujecie, w mojej ocenie, stanowisko następujące (bez obrazy) - najpierw nic nie robicie w ramach porządku obowiązującego na rynku publicznym i w ramach ksh, nie korzystacie z przysługujących uprawnień, wznosicie alarmujące hasła na forum, a potem jak demiurdzy - to już koniec, trzeba prokuratora i taczki. Ja jestem prawnikiem - działam metodycznie, zgodnie z procedurą i doświadczeniem. Dla spółek publicznych najlepsze jest załatwianie kryzysów w ramach akcjonariatów, a na postępowania karne przyjdzie czas, jak będę miał na to wystarczającą ilość dowodów. Macie jakieś - zapraszam z nimi do SII i prokuratury, podzielcie się nimi ze mną. Póki co są tylko wątpliwości, spekulacje i pobożne życzenia. A sformułowania na forum w rodzaju: "weźcie nie rozśmieszajcie mnie swoimi 20 milionami akcji" uważam za głęboko szkodliwe, bo każde zniechęcanie akcjonariuszy do korzystania z przysługujących im praw, uważam za działanie na rzecz tych rozgrywających małą giełdą, którzy ją dzięki bierności "drobnych" inwestorów zagnoili.
Pozdrawiam
Leszek"