Drab nie raz już pisał merytorycznie, kto śledzi forum ten wie. Nie musimy codziennie zakładać 10 wątków i powtarzać to samo. Ponieważ zdajemy sobie sprawę, że jeżeli ktoś szuka, to znajdzie. Nie zmieniamy zdania w zależności od tego czy akcje posiadamy, czy nie. I nie, nie każdy jest tutaj od IPO, bo na IPO cena była przesadzona, śmiem twierdzić, że nikt na forum nie trzyma od IPO. Ja np pierwszy raz miałem Pepco w 2024 ze średnią około 18 sprzedałem po około 24. W 2025 pierwsze zakupy robiłem w styczniu, ostatnie w kwietniu. Średnia po odjęciu dywidendy 16 z groszami. Wielu z nas czeka, na konkretne informacje ze spółki i ma gdzieś wahania po złotówkę w tą, czy w drugą. Zauważ, że nikt nie zabrania ci pisać o swoich ruchach, twoja kasa, twoje decyzje, ale sposób w jaki zmieniasz narrację, w zależności od pozycji przyprawia wszystkich o odruch wymiotny, bardziej niż dżentelmeńskie wątki o wiadomych tematach. Chcesz być szanowany, szanuj innych, nawet jeżeli siedzą od IPO i mają nadzieję, na zmniejszenie strat.