ano trzeba dobierać cały czas drobne pakieciki tylko tak jak pisałem do około 15% portfela bo taką stratę ewentualnie można przełknąć i dzięki temu nie reagować na wahania kursu,
pewnego dnia sypaczowi skończą się akcje lub stwierdzi że jego taktykę ch*j strzelił bo tylko wysypuję coraz to niżej akcje a przestraszonych którzy by mu je oddali nawet po 5gr nie ma, i w ten sposób ten nasz kolega z duża stratą i niewielkim już pakietem akcji będzie miał tylko jedno wyjście skończyć sypać i brać szybko to co jest tanie po prawej, a wtedy polecimy na 1-2zł może i wyżej i tam będziemy sobie handlować bo spółka jest tego warta
akcje te są bardzo tanie no i jest ich niewiele, gdy już zacznie iść w górę wtedy tylko nieliczni zdążą się zapakować więc nie ma co czekać
jeśli ktoś ma mocne nerwy może dopakować nawet i 30% portfela ważne aby zrobił to do takiego poziomu aby bez względu na wahania kursu nie sprzedał akcji, dodam jeszcze że obecnie na całym rynku NC mamy mizerne obroty i indeks jest już blisko dna jak nie na dnie, niedługo powinno nastąpić odbicie.
ja obecnie mam 30tyś akcji jest to 16% mojego portfela, prawdopodobnie w przyszłym tyg będę chciał zwiększyć udział do 25% portfela bo dla mnie jest to taki próg który jestem wstanie poświecić na inwestycje długoterminową, resztą portfela gram sobie krótko i średnio terminowo na bezpiecznych spółkach z wig20
pozdrawiam