Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Jesteśmy już tutaj dosyć długo, a co zrobicie jak...........

ano trzeba dobierać cały czas drobne pakieciki tylko tak jak pisałem do około 15% portfela bo taką stratę ewentualnie można przełknąć i dzięki temu nie reagować na wahania kursu,
pewnego dnia sypaczowi skończą się akcje lub stwierdzi że jego taktykę ch*j strzelił bo tylko wysypuję coraz to niżej akcje a przestraszonych którzy by mu je oddali nawet po 5gr nie ma, i w ten sposób ten nasz kolega z duża stratą i niewielkim już pakietem akcji będzie miał tylko jedno wyjście skończyć sypać i brać szybko to co jest tanie po prawej, a wtedy polecimy na 1-2zł może i wyżej i tam będziemy sobie handlować bo spółka jest tego warta
akcje te są bardzo tanie no i jest ich niewiele, gdy już zacznie iść w górę wtedy tylko nieliczni zdążą się zapakować więc nie ma co czekać

jeśli ktoś ma mocne nerwy może dopakować nawet i 30% portfela ważne aby zrobił to do takiego poziomu aby bez względu na wahania kursu nie sprzedał akcji, dodam jeszcze że obecnie na całym rynku NC mamy mizerne obroty i indeks jest już blisko dna jak nie na dnie, niedługo powinno nastąpić odbicie.

ja obecnie mam 30tyś akcji jest to 16% mojego portfela, prawdopodobnie w przyszłym tyg będę chciał zwiększyć udział do 25% portfela bo dla mnie jest to taki próg który jestem wstanie poświecić na inwestycje długoterminową, resztą portfela gram sobie krótko i średnio terminowo na bezpiecznych spółkach z wig20

pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AERFINANC 0,00% 0,04 2025-06-02 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.