Fajna dyskusja! Dwa zdania i rzeczowe argumenty. Mi osobiscie chyba bliżej do koncepcji Marcina. Jestem na tym Forum od dawna papiery kupilem tanio, duza czesc sprzedalem po odcieciu dywidendy, ale sporo mi zostalo, wiec pewnie jakos mocno obiektywny nie jestem. Pisalem ze ponownie zainteresuje sie akcjami w okolicach 3zł. dlaczego? Nie ma pomyslu, nie ma wzrostu sprzedazy, chwilowy problem z certyfikatami mogl ich odciac od "mundurówki" inne firmy nie śpią przeciez., dalej kadra, Zarzad gorszy niz byl, plotki, ze informatycy odchodzą, koszty rosną. Wyglada to tak jakby rzucali sie na rózne tematy i nic z tego nie wychodzi, ak core biznes siada. Dwie sprawy moga ich wzocnic: jesli wygraja przetarg na internet rzeczy, ale to chyba potrwa i kontrakty bez przetargów dla wojska w zwiazku z sytuacja na Ukrainie ale tego oczywiscie nie wiemy. Zakladajac ze zrobia w '22 np. 10 mln zysku netto, co moim zdaniem bedzie trudne, to przy cenie 4.5 wskażnik p/e masz 17, mozna znalesc cos lepszego. Fakt ze papier maja przedewszystkim Szwed i OFE znaczaco ogranicza podaż. Jak bedzie zobaczymy, sądze ze po wynikach 1q, bedzie gadka, że zawsze byla strata i teraz tez jest....