Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,99 zł , zmiana od tamtej pory: 3 378,26%

Re: Jest nowy raport

Odpowiadam autorowi o nicku "Raporty".
Uprzejmie proszę aby nie stosować języka "o czym spółka informowała ... " do moich wypowiedzi (dość dobry jestem z analizy, a i czytać umiem ..)

Wywołany jednak do tablicy, odniosę się lekko, bez złośliwości i merytorycznego rozwinięcia. Z nadzieją na informacje od Spółki Publicznej.
Nicku "raporty":
1. W zakresie wykorzystywania "prawa" w informowaniu "Leszczy" przez spółki publiczne, Sygnity jest mistrzem. Co niestety nie przekłada się na DYWIDENDĘ OD DEKADY :-)
2. Czy nadzór prawny, który powinien dbać o PUBLICZNYCH LESZCZY, w tej sytuacji działa? - NIE WYDAJE SIĘ, ale spółka jakoś nie atakuje poprzednich audytorów.
3. Czy rzucając niejasne komunikaty można powiedzieć, że spełniło się obowiązek informowania o istotnych zdarzeniach? TAK .
Co obrazuje, że rynek publiczny w Polsce jest dla nielicznych i nie jest idealny. Mam nadzieję że to się zmieni kiedyś.
4. Czy znam właściciela firmy, który czeka 4 miesiące u drzwi księgowej po wynik - NIE! Autorze "raporty" . Główny akcjonariusz raport roczny i każdy kolejny miesięczny zna. Przepraszam, prostuję . Nie akcjonariusz zna wyniki tylko "osoba powiązana z .." .
5. Czy znam przedsiębiorcę , który odpuszcza straty, idące w setki milionów mogąc atakować choćby złe audyty? JA NIE ZNAM.
Czy nick "Raporty" wie coś więcej? Bo w komunikatach jeszcze nie było :-) ?
6. Dlaczego niespłacone obligacje nie są windykowane? - JA NIE WIEM - wychodzi na to, że odpuszczono spółce 40 baniek :-) ?
Owszem w komunikatach było, że będzie jak będzie co będzie pod warunkiem, że będzie to co będzie gdy nie będzie to co będzie gdy to pierwsze będzie w związku z tym co będzie zaraz po tym pierwszym będzie chyba że nie będzie o czym spółka poinformuje w dniu ... chyba że się rozmysli i będzie to dzień inny o czym poinformujemy w komunikacie w dniu ... tyle że będzie to ten dzień tylko inny ogłoszony w stosownym kounikacie przekazanym do ... - I WSZYSTKO JASNE!
Przypominam, że ktoś kto ma 10 sztuk akcji nie musi być analitykiem. Zarządy i "Nadzory" i" Audytory" powinny dbać o te 10 sztuk "LESZCZA" .

To tyle Nicku "raporty". Nie chcę kontynuacji. Życzę wszystkiego dobrego na 2018!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SYGNITY -1,42% 104,00 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.