Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  9,48 zł , zmiana od tamtej pory: -6,33%

Re: Jest coraz gorzej

Ok, czyli takie Dino lub Lpp czy CCC powinny być wycenione na 0.6wk bo sprzedając dziś towar po 10zl jutro za te 10 zł odkupią od producenta bo wszystko drożeje- inflacja.
Przecież zasada jest prosta kupić taniej i drożej sprzedać i znów powtórka...
A czy zaiwestujemu 10 czy 11 czy 12 to juz tylko kwestia kapitałochłonności biznesu ważne aby przy każdej tej cyfrze zarobić chociaż z 20%.
Oczywiście fajnie mieć bank ziemi - jest taka spółka Rankprogres wyceniana na 0.2wk ale jeszcze fajniej tą ziemią obracać i zarabiać.
Czy jesteś pewien że za rok tylko 30%, wydaje mi się że minimum 50 ale mogę się mylić. Nie mam teraz czasu szukać, polityka dywidendową została jakiś czas temu określona.
Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MARVIPOL 1,83% 8,88 2025-10-09 16:11:16
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.