Abecadła ciąg dalszy:)
> Skoro przyjmujesz taką opcję to wkrótce powinien ukazać się komunikat (wszystkie fundusze troszkę ponad 5 proc) o zmianie stanu posiadania.
Nie koniecznie. Obaj wiemy kto obecnie na tej spółce rozdaje karty (chociaż nigdzie jej nazwisko nie figuruje) i dopóki nie zmniejszy zaangażowania poniżej 5% albo nie zwiększy powyżej...(tu strzelam, bo nie wiem) 33% nie musi nikogo informować o tym co robi z akcjami Herkulesa. kwieciński musi bo siedzi w zarządzie.
>Osobiście uważam że nic złego się nie dzieje.
Herkules jest jednym z najlepszych przykładów na gpw, że nic złego się nie musi dziać aby kurs spadał przez 5 lat. Ta firma nigdy nie miała problemow biznesowych, a kurs spadł do 16 gr za akcje.
> Po prostu nie chciało rosnąc to nieliczni zaczęli realizować zyski (nie małe) plus rynki bazowe i to wszystko.
Ile ja się naczytałem na forach o nielicznych co to zaczęli realizować zyski, a w rzeczywistości taki krauze, solorz, karkosik, solowow czy jakiś fund walił obiema garściami akcje aż huczało jak z wodospadu. Za dużymi spadkami i dużymi wzrostami zawsze stoją duzi akcjonariusze. Wyciągnęli na 80gr(4zł), to teraz zwalą do ilu będą chcieli i nic na to, ani ja, ani ty nie poradzisz. Nie my rozdajemy karty.
Powodzenie wszystkim drobnym życzę.