Dnia 2018-02-03 o godz. 15:44 ~wowa napisał(a):
> Jeszcze b-cz. wierzy ale chyba i on zaczyna powątpiewać we wzrosty.Sytuacja zaiste irracjonalna,ale cóż,nie jest to normalna spółka
@wowa
Nigdy nie napisałem, że kurs na pewno będzie rósł(przynajmniej nie przypominam sobie). We wzrost NAV nie wątpię ale czy to się przełoży na znaczący wzrost kursu, to już inna sprawa...bo to zależy jak sam nieraz pisałeś od Tomka ( wg mnie niektóre przyczyny dyskonta zniknęły ale główna -brak dywidendy pozostał) w marcu będzie wiadomo co zamierza. Czy będzie tylko BB( miejsca na to niewiele bo tylko około milion akcji a potem wezwanie na całość- takie wymogi), czy dywidenda i mały BB czy coś wymyśli i figa z makiem.
Obecnie NAV na koniec 31.01.2018r (nowe wyceny funduszy) około 21,2zł z około 20,5zł ( na 31.12.2017r) więc spółka się rozwija, zarabia, zwiększa swoją wartość. Z core biznesu jestem zadowolony( pewnie ze wolałbym by kurs wynosił 14 czy 16zł ). Ci którzy chcą wyjść z zarobkiem już teraz, za miesiąc czy pół roku a nawet rok mają problem. Spółka zarobiła w tamtym roku zarobiła 120-130mln zł przy wycenie 490mln zł. C/Z śmiesznie niskie (wiem, wiem zaraz pojawią się trolle twierdząc że to papierowe zyski, ja uważam inaczej).
Dojdzie do tego, że ktoś kto kupował akcje po 4,xx zł zdziwi się, bo w tym roku może okazać się że spółka tyle zarobi na każdą akcję.
Pytanie zasadnicze czy dla Tomka już w tym roku będzie zależało na likwidacji dyskonta? Nie wiem, obawiam się że być może nie. Dlaczego? Nie wiem! Nie wiem też, czemu miały służyć te zastawy akcji na tak dużą sumę( obstawiałem wezwanie i myliłem się) być może dla wystraszenia drobnicy przy tym olbrzymim BB ale to znowu byłby kolejny faul z jego strony.
Wg mnie na koniec tego roku możemy zobaczyć NAV 24-25zł... Nawet przy rekordowym dyskoncie kurs powinien być powyżej 10zł, no chyba że dyskonto będzie jeszcze bardziej rekordowe.
Potrzebujemy też lepszego sentymentu do swig80 a tu może być problem...
Zrobisz co uważasz, Każdy decyzje podejmuje sam i sam zarabia lub traci. Sam czekam na to co usłyszę na webcaście rocznym.