Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  25,80 zł , zmiana od tamtej pory: -5,43%

Re: Jak straciłem 250 tys zł

a ja sporo zarobiłem na gamedev i nie zamierzam kończyć przygody z giełdą. To co zarobiłem w 2/3 spieniężyłem a resztę dalej inwestuję.
Na spekulacjach raz zarobisz, a następnym razem wszystko co zarobiłeś tracisz.
Szukać dobrych uczciwych perspektywicznych spółek i tylko to.
Obecnie zainwestowałem w Duality inwestycyjnie na minimum 12miesięcy i liczę na minimum kilkaset % zysku.
Druga spółka to Polyslash, ale tutaj z palcem na enterze, bo to jeszcze nie jest spółka rentowna i nie wiadomo jak będą sprzedawać się ich produkcje.
Żałuję tylko, że tak słabo skorzystałem na koronahossie. A w sumie.. nie żałuję. Wszystko trzeba traktować jak naukę i przeć do przodu. Kiedyś straciłem sporo pieniędzy z 180 tys na 100tys. Później była panika i nerwowe ruchy mnie pogrążyły do 40tys. Wtedy moja psychika to było dno. Miałem nawet myśli samobójcze. Ale nie dość że odrobiłem to jeszcze sporo zarobiłem. Bo powiedziałem sobie- fakt sporo straciłem, ale czemu te wszystkie lata doświadczenia teraz mam porzucić? Przez naukę na błedach i upartość szło mi coraz lepiej. Do dzisiaj zdarzy mi się potknąć jak w przypadku OML. Poprostu oszuści znaleźli kolejny sposób na nabranie akcjonariuszy- tworzenie fikcyjnych kont steam w celu podniesienia wishlisty. Każdej spółce daję ileś szans. W przypadku wielu, np. CiGames, OML,Jujubee, Patrowiczowe spółki, spółki powiązane obecnie lub kiedyś z Krauze---> te spółki są dla mnie skreślone na zawsze
90% spółek na GPW to szulernia, cwaniactwo i oszuści.
Najczęściej kiedy spółka nie potrafi zarabiać a w kasie pusto to jedyną drogą wyjścia jest oszustwo. Jak kupujecie spółki to najważniejsze są przyszłość + kasa+ kto tam zarządza i kto jest akcjonariuszami.
Nie zawsze udaje mi się dobrze odsiać chwasty od plew, zwłaszcza w przypadku nowych spółek.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
JSW -0,97% 24,40 2025-11-14 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.