Wielokrotnie już wcześniej apelowałem ba chciałem się podjąć zorganizowania solidarnych wspólnych zakupów wykorzystując ponad 1000 członków GG ...widocznie GG nie była zainteresowana abym spróbował przekonać członków do udziału w solidarnych zakupach małych ilości akcji ENERGA ale przez większość członków / oczywiście mogłoby mi się nie udać przekonać członków do takich działań / ale GG nie była zainteresowana moją pomocą a Wy też nawet dyskusji o tym nie chcieliście zorganizować w GG ...Nie mam bazy danych akcjonariuszy więc sam nie mogłem spróbować tego zorganizować ...dziś mi się już nawet nie chce ...ale może dojrzeliście i ktoś podejmie się to zorganizować ... chodzi o to aby w tej już istniejącej grupie tysiąc osób plus inni się może przyłączą każdy a to każdy systematycznie co miesiąc kupował symbolicznie na ile kogo stać 50 szt czy 100 szt czy 300 szt akcji ENERGA a jak ktoś może to więcej zakładając że średnia wyjdzie 250 szt to mamy 250 tys akcji ściągnięte z rynku miesięcznie rocznie 3 miliony akcji ściągnięte z rynku jednak to musi być organizacja jak w korporacji możecie kupować dla zysku zwykłego ewentualnego przyszłego wezwania czy parytetu po cenie godziwej ,czy z powodu że nie lubicie tego czy tamtego że tak potraktowano akcjonariuszy mniejszościowych.czy w solidarności międzyludzkiej kupujecie bo inni członkowie grupy kupują .możecie kupować dla ponadprzeciętnych zysków...przez parę lat sami te akcje skupimy tylko solidarnie i razem należy to zrealizować .Każdy z tych ponad 1000 osób z GG ma rodzinę ...więc może nawet kupować te akcje nie koniecznie osoba która jest członkiem GG tylko ktoś inny dowolna osoba z rodziny k/przyszły spadkobierca / czy inny członek bliższej czy dalszej rodziny ...wybieracie dowolną minimum 1 osobę kryterium wyboru dowolne/ jak możecie to np dwie / ...można też zrobić zrzutkę i kupować dla wnuków itp zakładamy rachunek maklerski ...lub IKE / zwolnienie z podatku/ lub IKZE / odliczenia przy pit dla pracujących czy działalność ...ale to należy telefonicznie obdzwonić i przekonać do uczestnictwa w akcji .Dodatkowo osobą mniej majętnym można zapewnić dodatkowe bonusy aby pokryć część kwoty wydanej na zakupy akcji z bonusów za założenie darmowego konta w banku ...kasujemy za 1 konto 500 czy nawet 1000 zł potem jak spełnimy warunki promocji zamykamy rachunki ....Banki rozdają kasę można założyć na jedno nazwisko wiele różnych kont w różnych bankach i z tych bonusów kupować akcje ...choć dobrze by było na przykładzie zakupu 100 akcji za 1 tys zł to 500 zł było z bonusu od banku a 500 zł sami dokładacie ...Możliwości jest wiele ale należy spróbować przekonać członków GG telefonicznie aby zrealizować wspólne solidarne zakupy czy z promocjami bankowymi czy innymi czy bez wykorzystania dodatkowego bonusu.