Obserwatorze, u nas aż takiej lipy na szczęście nie było. Rollercoaster był bardzo rozciągnięty w czasie i podobno (bo podobno się nie znam) książkowo wpisywał się w to co miało wynikać z AT. Marka ING swoje zrobiła z przeciwstawnymi rekomendacjami w stosunku do faktycznych ruchów, ale TRIGON tez jest ciekawy bo albo teraz mamy niedoszacowaną wycenę albo wejście na GPW odbyło się z bardzo przeszacowaną wyceną, a jeszcze to wycofanie 2 mln akcji podczas budowy portfela, na kilka dni przed debiutem, to klasyczny skandal ze sztucznie tworzonym popytem na debiut. Ja nadal pamiętam i KNF też...
Ponadto ja pytam. Jakie są ustalenia w sprawie LEO coś tam, które pamiętnego września sprawiły nagłe załamanie kursu plotką o ogłoszeniu upadłości Newagu? Jak zakończyła się dla interesu akcjonariuszy sprawa doniesienia w tej sprawie?
Czy Newag wystąpił z pozwem za świadome wprowadzanie zamieszania i w efekcie doprowadzenie do manipulacji kursem akcji. Kto wtedy skupił "spadające noże"?
Kiedy Zarząd przedstawi komunikat w tej sprawie?. Ten, komunikat który dotychczas był to g... a nie komunikat, bo mówił tylko o braku podstaw formalnych (chyba brak wpisu sadowego LEO) do wnioskowania o upadłość. A ja pytam, czy wniesiono pozew o próbę manipulacji kursem przez LEO przeciwko LEO? Bo jeśli nie, to może wyglądać na świadomą ustawkę spółdzielni, która wiedziała , że wniosek o upadłość to ściema wypuszczona w eter tylko po to, aby wytrzepać z akcji niezorientowanych akcjonariuszy.