Przyjmując że Sypacz sie uparł cena spada do 2 zł . I co z tego gdyby tak spadła i utrzymywała sie przez dziesięć lat . Ja podchodzę tak do tego
spółka zarobiła w tym roku na czysto ( księgowo )2 zł w rzeczywistosci 3zł w następnym roku jak bedzie pracowoła cała flota będzie zysk 5zł na akcję Wystarczy mi po 5zł dywidendy przez 12 lat a akcje niech kosztują nawet 1 zł odemnie napewno nie odkupi a od innych niech bierze ile chce jak tylko chcą oddawać Może spółka będą dalej inwestować do floty wartej 2,5 mld czyli 10 mld PLN i będą potrzebować kapitału W tym wypadku to wejda zgodnie z zapowiedzią na chińską giełdę tak jak planują w końcu to Chińska rządowa spółka której prezesem jest Chinka I chińczycy ch ętnie kupią akcje firmy leasingowej z takim klientem ja Aeroflota . Wydaje się że Chińczycy nie mają problemu z kapitałem Jesli Aeroflota od której odsunęli się leasingodawcy z Europy w związku z upadłością Transareo zechce dalej w 2018 korzystać z usług Aviaam Chiny to napewno Chińczycy znajdą pieniądze Wydaje mi się że prowincja Henan chce stworzyć leasing też na same Chiny i Azję a siostrzana spółka Avii ma pracujaće od pól roku pełne zaplecze techniczne na cała Azję , nie wiem czym zaślepieni są sprzedający Tak jak pisałem Chińczycy świętują podpisanie umowy nazywająć ten biznes i spółkę perłą w koronie a u nas pogrom Ale jak widać co kraj to obyczaj .