Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,68 zł , zmiana od tamtej pory: 72,80%
Można teoretyzować, nie wiadomo nigdy jak zareaguje rynek, ale co mogę powiedzieć, to to, że ja też zaryzykuję i nie oddam teraz.

O ile mnie logika nie myli, nie mogą ściągnąć spółki nie pozwalając takim jak my ich potem sprzedać, wtedy kiedy ogłoszą wykup, albo ściągnięcie z giełdy, powinni je wykupić za podobną do tej ceny i jest to, o ile mi logika dobrze podpowiada uregulowane prawnie.
Przez pierwsze 2 tygodnie od wezwania maglowałem internet, pisałem gdzie się dało, żeby ustalić teoretyczny, dalszy przebieg tego wezwania. Na moje nie wyjdą z giełdy, ale pozbędą się akcji do pakiety 51% (tak żeby mieli przewagę w głosowaniu). Żeby to osiągnąć zrobili dodruk, żeby potem comsa nie miała powodu trzymać swoich akcji, następnie je skupiono ogłaszając obecne wezwanie (do, którego obowiązywała ich ustawa), by potem zacząć te akcje ponownie puścić do obiegu giełdowego, w taki sposób pkp plk z arp może odzyskać (przy założeniu, że ich akcje pójdą w okolicy 2 zł za sztukę) może odzyskać zainwestowany kapitał w dodruk i wykup obecnych akcji, równolegle zostawiając sobie taki pakiet akcji, że będą w pełni sprawować kontrolę nad TRAKCJA.

Sorki za błędy i interpunkcje, mam nadzieję, że treść zrozumiała.

pozdro
  • info Autor: ~Inwestor
  • Re: info Autor: ~sOcjologhr

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TRAKCJA 5,43% 2,91 2025-10-31 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.