Spojrzałem na informację o akcjonariacie i moim zdaniem to są dwie następujące możliwości:
1) albo Faber sprzedał akcje Ejsmont ale jeszcze tego nie opublikował co oznacza, że informacja o ff poniżej 5% jest niezgodna z rzeczywistością
2) jeżeli Faber nie sprzedał to znaczy, że akcje z ff zostały wyzbierane przez słupy i od słupów odkupiła je Ejsmont.
IMHO to są trzy możliwości ale w tę ostatnią nie za bardzo wierzę bo ... banan to banan;
1) albo kupno przez Ejsmont to kolejna ściema, że niby coś się dzieje to może bambiki się nabiorą i będzie można sprzedać akcje po 3-4 złote, oczywiście tylko te akcje, które zostały zebrane z ff a nie te 996.000
2) albo ktoś może tu zrobić korbę bo akcje z ff są zebrane i bambiki nie muszą napędzić wzrostów ale trzeba będzie im te akcje wcisnąć więc jakiś bajer na bank będzie
3) odwrotne przejęcie i przejmującemu nie zależy teraz specjalnie na szybkim dopuszczeniu akcji do obrotu póki nie włoży do spółki realnego biznesu a nawet jest to na rękę, że te akcje nie są dopuszczone bo może taniej odkupić od kudziomaślankofaberków
Na interii widzę, że z prawej jest ledwie 11 k akcji czyli 0,7%. Jeżeli piszesz, że masz więcej akcji niż jest wystawionych i ja też mam więcej niż jest wystawionych to wskazuje na Faber jako sprzedającego.