Bry wieczór,
dobry motyw z tym felietonistą :), ale akurat zupełnie żadnego odniesienia do....dopiero przypomniałem sobie ciekawą Jego personę :)
do meritum, spółka po raz kolejny "docenia" szprotki, mi to pasuje, pamiętam sławetną dywidendę 1 PLN (przed zawitałem po raz pierwszy i w tym trwam...) i co rok nie żałuję, że jeszcze jej tej dyw nie mam (nawet po tym pomniejszeniu układowym). Nadchodzi kolejna okazja na sowitą "dywidendę" , jakiej nie dostają klasyczni dywidendowcy innych wiellkich spółek :)
Holmsie czemy się stresujesz, że nie masz czym rozliczać ? Jeszcze 6mcy na wariacje ! Ja póki co jak już pisałem od kilku mcy z "kilku" szt ACT wlazłem w Redów na grubo i nakręciłem więcej kółek, niż przez ost. 10 lat zabawy na bananie :) i dalej będę leciał tam z prądem szortowców.
Innych walorów nie polecam...chociaż mam sporo.
miłego i do kolejnego odkupu. Wkrótce.
Po raz nty mnie cieszy, gdy czytam na forum jak zgłosić, sprzedać, gdzie iść, się wywalić, po co i dlaczego :) Znaczy , że są na mało popularnym ACT wesołki nieogarnięte, robiące zamęt tu i ówdzie. Czekam po 8/7 na dalszy wysyp pieniaczy, co zła spółka była i nie dała.
Poprzednio kurs z 23,5 dał minimum 18,xx, może urośnie do 26-28 do weekendu, później 21-23 na szybkich sprzedażach rozczarowanych ? Kto wie. Może nie. Akcji 2,2m mniej. FF mniejszy. Humory nadal dobre.