Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: i co dalej...?

gdyby tak przebierali nóżkami to juz dawno by skakali :
- nie widząc popytu (na K)
- nie widząc brania z prawej
- widząc (pseudo - bo jak inaczej nazwać zlecenie na 12k akcji warte ok 8tys zł) straszaka, który na marginesie został zdjęty - wiec ewidentnie miał na celu postraszyć i powodowac wyłażenie przed niego - bo skakać to nie bardzo było gdzie..

Papier wg mnie - mimo wszystko - z każdym dniem staję się silniejszy bo wydaje się być pilnowany. Nie wykluczam tu jeszcze ruchów-20/+20 albo więcej w którąś ze stron - ale widac było po zjeździe na jednej sesji, jak wyzbierano wszystko na kolejnej. Po co? Dla jaj?
Podaży (na razie) nie ma. I oby tak było jak najdłużej, bo jeśli faktycznie tu komuś zależy na kursie i na zebraniu jeszcze paru akcji na tych poziomach (przypominam, że opór to właśnie 80 gr) tzn, że czekają nas kolejne dobre infa i koniec końców poważniejszy atak na opór i podjzad minimum pod 1,20 (chociaż wg mnie sporo wyżej).
To co stoi w arkuszu na S - to smieszne wartości.. I pytanie ile z nich to równiez powstrzymywacze...
Po co ktoś wciągał 140k papiera? By oddac teraz? Jak? Długo (a na moje prędzej) terminowo liczy na 2/3/4 i może więcej przed przecinkiem jeśli chodzi o kurs. Bo jakby nie było są ku temu podstawy..
Teraz zagrożeniem staje sie Ukraina (niestety znowu) bo ruscy znowu mobilizują wojska pod jej granicą (600-800 żołnierzy dziennie przybywa a jest już ok 16tys). I jeśli walną to się obsra CAŁY rynek co byłoby końcem hossy wszędzie a w szczególności totalny koniec naszej gpw na długi długi czas.
Z drugiej strony (czego oczywiście nie chcę bo sam jestem aktywnym graczem) takie oczyszczenie rynku już dawno wskazane - inaczej nigdy nie przyjdzie porządne odreagowanie u nas...
Wojna wisi w powietrzu... i oby nie walnęło cos na wschodzie bo to będzie opłakane w skutkach...
A Eficom - silny. Pokazuje to każdego dnia odkąd puścili po 100%ym wzroście...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
EFICOM -10,53% 0,17 2016-05-17 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.